Børn trænger til noget levende børneunderholdning

01 november 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er næsten gået sport i den, hvor mange apps og digitale løsninger, man kan kaste efter ens afkom, så de bliver helt paralyserede og hypnotiserede bag sådan en skærm, så forældrene kan få lidt fred og ro i bare nogle minutter.

Dette gør ikke så meget i det mindre omfang, men hvis det bliver ens sædvanlige løsning hver gang, at man skal finde på noget at underholder ens børn med, så går det galt.

De vænner sig til, at de altid kan få finde al tilgængelig underholdning på nettet, hvor der er kamp om deres opmærksomhed, så det handler om at kaste farver, blinkende lygter og andet efter dem, så de bliver hos den givne udbyder længst muligt.

Interaktion bliver noget med at bruge fingeren på en skærm, eller man har et joystick – og så gør man det alene og ikke sammen med andre.

Det er ikke godt nok for de unge mennesker.

Børn skal have direkte børneunderholdning

Børn har godt af både at komme ud af deres sædvanlige rammer, og så skal de være sammen med andre jævnaldrende, hvor de kan grine sammen og opleve den interaktion, hvor latter smitter, og de får prøvet deres egne evner af.

Det kan man gøre ved at hyre underholdning, som der foregår i øjenhøjde med børnene, hvor de bliver budt ind i legen og selv kan deltage under sikrede forudsætninger, hvor man ikke presser dem mere, end hvad de kan tåle.

Her får man noget skræddersyet underholdning, som der hele tiden ændrer sig efter forholdene, så man får noget, der føles nærværende og ægte.

Det er noget, som den digitale verden slet ikke kan leve op til.

Det er den slags, som man skal investere i, når man skal hyre børneunderholdning til en større fest for mange børn, der er samlet.