Hvordan kan du vide, om du har brug for standardvinduer eller vinduer på mål?

11 oktober 2021
Emilie Jacobsen

editorial

Hvis du ikke har købt vinduer til din bolig før, ved du måske ikke, om du har brug for vinduer på mål eller ej. Måske kan almindelig standardvinduer sagtens passe ind i vinduesåbningerne, men hvordan skal du lige vide det, når du ikke har købt vinduer før? For at finde ud af det, er du selvfølgelig nødt til at måle dine vinduesåbninger op. Dermed kan du finde ud af, om de passer til standardmålene eller ej.

Når du måler op til vinduer, er det vigtigt, at du sørger for at måle på ydersiden af vinduet. På den måde får du de rigtige mål. Du bør måle flere gange og flere forskellige steder for at sikre dig, at du har de helt rette mål.

Når du har målet til vinduesåbningen, skal du trække 20-25 mm fra. Dermed får du karmmålet. Det er målet for, hvor stort vinduet skal være. De sidste 20-25 mm bliver fyldt op med en isolerende fuge. Dermed bliver vinduet helt tæt, og du opnår en bolig, der er langt bedre isoleret.

Køb nemt vinduer på nettet

Der er i dag ingen grund til, at du går ned i byggemarkedet for at købe vinduer. I dag kan du sagtens gøre det på nettet – også selvom du har brug for vinduer på mål. Et af de steder, hvor du kan købe dem, er klarwindows.co.uk. De har mange forskellige former for vinduer, og du kan finde alle sammen med standardmål eller bestille dem, så de passer til dine vinduesåbninger.

Udover at du kan bestille vinduerne på mål har du også en række andre muligheder for at vælge vinduer, der passer til lige præcis din bolig. Det er for eksempel, hvilken farve karmen skal have, hvid, grå eller sort, om der skal være to eller tre lags glas i, og om rammen skal være af træ eller træ/alu.