Hvorfor skal du bruge en boligadvokat?

26 februar 2022
Steffen Pedersen

editorial

Hvis du står til at skulle købe din første bolig, så er der flere ting, du skal have styr på. Ikke nok med, at du skal have et lån fra banken, kommunikere med din ejendomsmægler og slutteligt finde dit drømmehus, så skal du også være sikker på, at købsprocessen forløber sig korrekt. Det er her en boligadvokat kommer ind i billedet. En boligadvokat er uddannet og specialiseret i at håndtere boligkøb og overdragelse af private ejendomme. Der er flere ting, som en boligadvokat kan hjælpe dig, og det har vi skrevet om i dette indlæg.

 

 

boligadvokat

 

1. Gennemse din købsaftale

Når du får en købsaftale i hænde fra sælgerens ejendomsmægler og din egen ejendomsmægler, så vil du blive overvældet over de mange informationer, der står skrevet i denne aftale. Der kan være mange juridiske termer, som du ikke har kendskab til. Her kan du få hjælp til at gennemse købsaftalen sammen med din boligadvokat. Boligadvokatens rolle er nemlig at sikre, du ikke underskriver en dårlig handel. Hvis boligadvokaten kan spotte uregelmæssigheder i købsaftalen, vil han/hun sørge for at formidle det til dig, så du ikke gør dig en dårlig handel.

 

 2. Hjælpe dig i søge- og kontraktprocessen

Som nævnt tidligere kan det være overvældende at købe et hus for første gang. Derfor kan en boligadvokat være din rådgiver, som du kan henvende dig til, hvis du har spørgsmål til ejendommen, du er ved at købe. En ejendomsmægler vil også kunne besvare nogle spørgsmål, men en boligadvokat vil ikke få kommission af hussalget og har kun din interesse som første prioritet. Derfor vil han/hun være interesseret i at hjælpe dig godt på vej gennem hele købsprocessen og give dig gode råd.

 

 3. Hjælp med papirarbejdet

Dette er et af de områder, hvor en boligadvokat også kan hjælpe dig. Du vil få en masse vigtige dokumenter, der skal undersøges og læses igennem, før du kan overtage dit nye hus. Det kan f.eks. være tilstandsrapporten eller energimærkerapporten, der skal læses igennem. Dette kan en boligadvokat fra Eboligadvokat.dk hjælpe dig med. Læs mere via linket her: https://eboligadvokat.dk/