Kan dit gulv slibes?

17 april 2020
pia_nielsen

Kan dit slidte, gamle trægulv slibes og blive som nyt igen? Det kræver en fagmand at vurdere, https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-aalborg/, men det betaler sig ofte – for gulvslibning er i de fleste tilfælde langt billigere og nemmere end at lægge helt nyt gulv. 

Lad fagmanden tjekke…

Det, som et professionelt gulvsliber-firma kan vurdere, når du får tjekket dit gulv, er for det første, om det overhovedet trænger til at blive slebet nu. For det andet, om gulvet egner sig til at blive slebet, og sidst men ikke mindst om det kan betale sig. 

Trænger gulvet til slibning?

Måske har dit gulv nogle år på bagen endnu, inden du behøver at slibe det. Små ridser eller misfarvninger i gulvet kan måske udbedres midlertidigt, indtil hele gulvet skal slibes. Vent med at slibe gulvet, til det kan betale sig – men vent omvendt heller ikke for længe, så det når at blive for ødelagt inden gulvslibning. 

Egner gulvet sig?

Om dit gulv egner sig til at blive slebet afhænger af typen. Ikke-massive gulvplanker eller gulvplanker, der allerede er blevet slebet for mange gange, egner sig sjældent til at blive slebet. Her kan det bedre betale sig at få lagt et nyt gulv. 

Kan det overhovedet betale sig?

En fagmand kan vurdere, om det kan betale sig at slibe dit eksisterende gulv. Hvis det er decideret skadet flere steder eller for nedslidt på nogle områder, kan det måske ikke betale sig at slibe gulvet. Sommetider kan det betale sig at udskift nogle dele af trægulvet – hvis det eksempelvis er særlig smukt sildebensparket eller andet stavmønster – og slibe resten. 

Hvor behøver du få slebet gulvet?

Du skal som udgangspunkt altid have slebet hele gulvet, når du vælger gulvslibning. Ligesom med maling på større overflader, kan man altid se forskel på, hvor det er nybehandlet, og hvor det ikke er.