Store besparelser med en varmepumpe luft til vand

08 august 2022
admin

editorial

I denne tid er energien dyr – og derfor vælger flere at flere danskere at installere en luft til vand varmepumpe. Dette er der flere gode grunde til.

Med en varmepumpe kan du skære en del mere end blot toppen af dine årlige udgifter til opvarmning af boligen. Dette gælder uanset om du erstatter dit gamle fyr med en luft til vand varmepumpe, eller dine elektriske radiatorer med luft til luft varmepumper.

Varmepumper er den dag i dag det mest miljø og klima venlige alternativ til de konventionelle opvarmningsformer. Dette skyldes den høje energi effektivitet og driftsikkerhed, som er kendetegnet ved såvel luft til luft som luft til vand varmepumper.

I det følgende kan du læse mere om luft/vand varmepumper, og blive klogere på hvorfor en sådan kunne være det helt rigtige valg til din og din families bolig.

varmepumpe luft til vand

Hvad er fordelen ved at skifte til en luft til vand varmepumpe?

Luft/vand varmepumpen fungerer ved at omdanne varmeenergien i udeluften til varmt vand, som bruges til opvarmning af stuer og værelser og i forbindelse med vask og bad. Varmepumpen er forbundet til centralvarmeanlægget i dit hjem, som giver dig varme i radiatorerne og varmt vand i hanerne via varmtvandsbeholderen.

Varmepumpen er eldrevet og leverer op til fem gange så meget varmeenergi, som den bruger i elektricitet. Det gør den til et økonomisk og bæredygtigt alternativ til olie, naturgas eller fjernvarme

Desuden viste en dansk undersøgelse fra 2015, at husstande, der skifter fra olie eller naturgas til en varmepumpe, kan forvente at reducere deres CO2-fodaftryk med op til 80 %. Foruden den store økonomiske besparelse er der altså al mulig grund til at skifte til en luft/vand varmepumpe, hvis du ønsker at gøre dit for at støtte op om den grønne omstilling.

Hos Amalo kan du få hjælp til at vælge den rette varmepumpe til dit hjem.