Tips og smarte tricks til vinduer lige ud til gaden

12 maj 2022
Anders Lundtang Hansen

Om man bor i lejligheder i stueetagen, eller man har et gammelt hus, der vender lige ud til vejen, hvor folk går tæt forbi, og man kan høre bilerne uden problemer suse forbi, eller man bare et ejer en anden type bolig – eller bor til leje – hvor man er meget tæt på den øvrige trafik og gadeliv, så er der nogle fornemme fiduser, som man kan gøre med de vinduer man har dette sted.

Det er ikke dem alle i hjemmet, man skal gøre det med, da det handler om dem, som der vender ud mod bemeldte vej.
Det kan da tænkes, at man har flere sider af ens bolig, der vender ud til en vej, og så kan man overveje at gøre disse finter ved alle områderne.

Dog handler det jo lidt om, hvor det giver mest mening at gøre, samt hvad man har råd til.

Det kan være fornemme vinduer, man har købt fra Klarvinduer.dk/vinduer, men det kan også være fra et helt andet sted af.

vinduer

Her er, hvad du skal gøre med de vinduer

Et at tricksene er blandt andet, at man sætter nogle sidespejle ud ved vinduerne.
Du har måske set dem før, når du går rundt i gamle byområder. Disse ruder er med til at gøre, at dem, der bor indenfor, kan se, hvad der kommer fra den ene og anden side udenfor.

Desuden er det også en hjælp til trafikken udenfor i mange tilfælde, om man er på gåben, cykel eller i bil.

Et andet fif er, at man måske ikke er interesseret i, at folk kan kigge alt for meget ind til en, så hvis man er hævet en lille smule med ens hjem i forhold til gadeplanet derude, så kan man vælge at have nogle materede ruder, hvor bare den nederste halvdel er materet, for så kan folk ikke kigge ind.

Som det sidste skal man passe på med, om vinduerne kan åbnes udad, for så er der nok en chancen eller to for, at folk vil ende med at gå ind i det åbne vindue.